Четвер
16.05.2024
08:36
Погода
Форма входу
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Годинник
html clock code часы для сайта html
Валюта
Курсы валют на PROext
Пошук
Інфометер
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Липовицька ЗОШ І-ІІІ ступенів
Головна » Архів матеріалів
Діти працівників кремнієвої долини вчаться без планшетів і ноутбуків. Технічний директор eBay відправив своїх дітей в школу без комп'ютерів. Так само вчинили співробітники й інших гігантів долини: Google, Apple, Yahoo, Hewlett-Packard. Називається ця школа - Waldorf of the Peninsula. Вона має дуже простий старомодний вид - дошки з кольоровою крейдою, книжкові полиці з енциклопедіями, дерев'яні парти з зошитами і олівцями. Для навчання в ній використовують звичні, не пов'язані з новітніми технологіями інструменти: ручки, олівці, швейні голки, іноді навіть глину та ін. І жодного комп'ютера. Жодного екрана. Їх використання заборонено в класах і не заохочується дома. Учні 2 класу, стоячи в колі, повторювали за вчителем вірш, одночасно граючи з мішечком, наповненим квасолею. Мета цієї вправи - ​​синхронізувати тіло і мозок. Минулого вівторка в 5 класі діти в'язали на дерев'яних спицях невеликі зразки з вовни, відновлюючи навички в'язання, отримані в молодших класах. Цей вид діяльності, ... Читати далі »
Переглядів: 387 | Додав: учитель | Дата: 30.10.2014 | Коментарі (0)

18.05.2014 р. відбулися загальношкільні батьківські збори на яких зі звітом виступив директор школи Андрейків В.М.

Переглядів: 396 | Додав: учитель | Дата: 27.05.2014 | Коментарі (0)


Кожна людина має відчувати, що вона мусить знайти свою життєву місію…
Всередині нас приховані потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал.
Мартін Лютер Кінг

Саме такі творчі можливості продемонстрували вчителі нашої школи під час проведення уроків під час методичної декади на тему «Сучасні технології уроку».

На засіданні науково-методичної ради був розроблений план проведення декади, відповідальні за проведення, затверджено графік проведення відкритих уроків, позакласних заходів, відкритих виховних годин  в рамках декади.

Найбільш запам’ятались нестандартні уроки:
Урок-подорож в 1 кл. (вчитель початкових класів Андрейків М.М)

Урок-читання 2 кл. (вчитель початков ... Читати далі »

Переглядів: 380 | Додав: учитель | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

   6 грудня 1991 року Верховна Рада прийняла Закони "Про оборону України" та "Про Збройні Сили України". Тому саме ця дата увійшла в історію сучасної Української держави як День Збройних Сил України. 

    В нашій школі ми щорічно святкуємо день Української Армії і проводимо традиційні військово-спортивні змагання між 9-11 класами. Цього року необхідно було скоротити програму змагань, щоб діти встигли на шкільний автобус. Проте свято було, як завжди, цікаве, як для учасників так і для глядачів. 

    Щиро вітаю всіх військовослужбовців з Днем Збройних Сил України та бажаю Вам богатирського здоров'я та доброї долі. Хочу побажати юнакам, які планують служити в Збройних Силах України, незламної волі в подоланні труднощів військового буття, боронити рідну землю, забезпечувати мирне життя с ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: учитель | Дата: 10.12.2013 | Коментарі (0)

   Діти дошкільного віку, які часто дивляться телевізор, гірше розуміють переживання навколишніх людей і свої власні, з’ясували американські вчені. Це стосується і тих малюків, які просто проводять поруч із телевізором багато часу, поки він ввімкнений. При цьому навіть освітні телепрограми  погано впливають на психологічний стан. Проте вихід із ситуації все ж є.

Ще в дитячому віці у людини розвивається здатність сприймати як власні переживання, так і переживання інших людей. Це так звана модель психічного, або теорія розуму (theory of mind). Найважливіші її аспекти формуються до трьох – п’яти років. Моллі Шарп і її колеги з Університету штату Огайо (США) вперше вивчили, як перегляд телевізора позначається на «моделі психічного» дітей.

Дослідники запросили до участі в експерименті 107 дітей віком від півто ... Читати далі »

Переглядів: 352 | Додав: учитель | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

   Діти нинішнього покоління не здатні бігати так само швидко, як це робили їхні батьки, будучи в дитячому віці, вважають австралійські дослідники з Університету Південної Австралії. 

Дослідники проаналізували дані про 25 млн дітей з 28 країнах світу за 50-річний період. Виявилося, що фізична витривалість дітей і підлітків знижується з кожним роком. Наприклад, нинішньому поколінню дітей для подолання дистанції в 1,6 км потрібно на 1,5 хвилини більше часу, ніж їх одноліткам 30 років тому. Серед випробуваних винятком стали діти з Японії. 

Експерти вважають, що ця тенденція пов'язана зі зростаючим числом дітей з ожирінням і малорухливим способом життя. За останні десятиліття в багатьох країнах світу фастфуд став дуже популярним серед дітей, а фізичному вихованню приділяється недостатньо часу. 

Автори підкреслюють, ... Читати далі »
Переглядів: 371 | Додав: учитель | Дата: 28.11.2013 | Коментарі (0)

   Дев’ятикласниці з Данії зробили світове відкриття. П’ять дівчаток науковим шляхом довели, що масове поширення бездротових мереж і пристроїв, пов’язаних із ними, шкодить людству.
Почали свій експеримент учениці з того, що провели спостереження, в ході якого з’ясували, як на людський організм впливають звичайні мобільні телефони. Так, наприклад, існує теорія, яка свідчить про те, що, якщо провести ніч поблизу мобільного, то вранці у людини можуть виникнути проблеми з увагою і фокусуванням погляду.
Далі школярки використовували в експерименті два лотки з насінням крес-салату. Перший вони помістили в кімнату з Wi -Fi , інший – розмістили в приміщенні, повністю ізольованому від бездротового зв’язку та інтернету.
З’ясувалося, що через 12 днів насіння, на яке не впливав Wi -Fi, природним чином проросло в лотку. А от інше насіння навіть не проклюнулося.
Отриманими результатами експерименту зацікавився вчений Каролінського університету, професор Хорсвейд (Швеція). < ... Читати далі »
Переглядів: 352 | Додав: учитель | Дата: 26.11.2013 | Коментарі (0)

  
 
Втрати України за роки Голодомору в 1932-1934 роках склали близько 4,5 млн осіб, повідомила експерт Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.Птухи Національної академії наук України Наталя Левчук.
"Ми оцінюємо втрати України внаслідок голоду в 1932-1934 роках на рівні 4,5 мільйона осіб, з яких 3,9 млн – це втрати через надмірну смертність і 600 тисяч – це дефіцит народження", – заявила Н.Левчук на прес-конференції, представляючи дані інтерактивного демографічного проекту "Атлас Голодомору", який створено Інститутом спільно з Українським науковим інститутом Гарвардського університету за підтримки Фонду Катер українознавства в США.
За її словами, при створенні Атласу використовувалися дані перепису населення 1926, 1937 і 1939 років.
Експерт Українського наукового інституту Гарвардського університету Геннадій Побережний зазначив, що створення "Атласу Голодомору" триває. Матеріали Атласу представлені декількома мовами ... Читати далі »
Переглядів: 373 | Додав: учитель | Дата: 26.11.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 »